Samsung Galaxy Note 8

Efter det kaos som Samsung Galaxy Note 7 innebar så var det många som var tveksamma om Samsung överhuvudtaget skulle fortsätta att lansera note-serien. I September 2017 så släpptes dock Samsung Galaxy Note 8 och den erbjuder en hel del spännande funktioner som är unika för note-serien.

Mer än Galaxy S8

Det som är unikt med note-serien är att de har en större storlek och batterier än de andra Samsung-telefonerna. Detta innebär att de kommer med en stylus för att du ska kunna använda dem så effektivt som möjligt, så är även fallet med Note 8.

Det är dock värt att veta att storleksskillnaden mellan S8 och Note 8 är väldigt liten. Saker som de två har gemensamt är sina Infinity Displayer som gör att skärmen nästan når från sida till sida, en hem-knapp som är tryckkänslig och som finns direkt på skärmen samt en fingeravtrycksläsare på baksidan. Det är dock vad som skiljer dessa två från varandra som gör det hela intressant.

Vad Note 8 erbjuder

Den första skillnaden som man blir medveten om när man ser på de två mobilerna är priset, det finns dock en anledning till att Note 8 kostar mer än S8. Note 8 har nämligen hela 6 GB RAM, 64 GB i lagring och två stycken 12 MegaPixel kameror. Tillsammans med sitt 3300 mAh batteri så gör detta att Note 8 är en mer kraftfull enhet än S8, bägge telefoner använder dock Snapdragon 835 chip processorer vilket gör att de är lika kraftfulla på en grundläggande nivå.

Är det värt det att köpa en Note 8?

Det kan helt klart vara värt det för rätt person. Om du föredrar enheter med stylus så är det till exempel en stor fördel att äga en Note 8. Men om du inte har en alltför stor budget eller om du inte bryr dig om stylus eller den dubbla kameran så kan det vara ett bättre val att köpa en S8 eller S8 plus.