Allt om OnePlus 7

Kinesiska OnePlus har blivit ett pålitligt val för personer som vill ha mycket mobiltelefon för pengarna. Deras senaste flaggskepp OnePlus 7 är tänkt att ta upp kampen mot de bästa modellerna från Apple, Samsung och Huawei. Här följer en närmare titt på allt som OnePlus 7 har att erbjuda och vilka varianter som finns tillgängliga.

I maj 2019 lanserades den efterlängtade OnePlus 7-familjen. OnePlus 7 Pro är toppmodellen med upp till 12 GB i arbetsminne och en blixtsnabb Snapdragon 855 processor. Något annat som utmärker den är att skärmen har 90 hertz bilduppdatering. De flesta andra mobiltelefoner har 60 hertz bilduppdatering. Den huvudsakliga skillnaden är att animationer och användargränssnittet kommer kännas lite snabbare och mer följsamt. Med rätt mobiltillbehör som ett par bra hörlurar kan du få en riktigt bra spelupplevelse eller filmupplevelse tack vare den fantastiska skärmen.

Har en unik kamera

Mobiltillverkare har försökt hitta nya innovativa sätt att göra skärmen större och då är selfie-kameran givetvis i vägen. För OnePlus 7 Pro har man löst problemet med en pop-up-kamera som kommer upp i toppen av telefonen när den ska användas. Processen tar mindre än en sekund och fungerar överraskande bra. Visst frågetecken finns kring hållbarheten, men enligt OnePlus är tekniken bakom väldigt stabil och skulle du tappa telefonen med kameran utfälld, fälls den faktiskt in i luften. Totalt har den 3 kameror och hela 48 MP.

Olika varianter

OnePlus 7 Pro är tänkt att vara klart vassast för konsumenter som vill ha det allra bästa, men prislappen är också högre än för vanliga OnePlus 7. Du kan välja mellan 6, 8 och 12 GB i arbetsminne och antingen 128 eller 256 GB lagringsminne. Ytterligare en variant är OnePlus 7 Pro 5G. Den finns ännu inte tillgänglig i Sverige, eftersom Sverige inte riktigt är redo för 5G ännu. I länder där 5G-näten är utbygga så finns den tillgänglig på marknaden. Priset beror till stor del på specifikationerna. I skrivande stund kan du få en OnePlus 7 för någonstans mellan 6000 kr upp till 9000 kr.

Ny version av de trådlösa lurarna

OnePlus Bullets Wireless är ett uppskattat mobiltillbehör för den som trådlöst vill kunna lyssna på musik, ljudböcker och dylikt. Med den nya versionen har ljudet blivit ännu bättre och bara tio minuters laddning ger chansen att använda hörlurarna i upp till 10 timmar. Lägg märke till att de inte ingår utan kostar kring tusenlappen.

Sammanfattning

OnePlus har gått från klarhet till klarhet och med nya OnePlus 7 har de tagit fram en familj med produkter som kan mäta sig med de bästa mobiltelefonerna på marknaden. Två stora nya innovationer är 90 hertz-skärm och en pop-up-selfiekamera. I övrigt är prestandan ganska likvärdig med OnePlus 6T och för den som redan har en ganska ny mobiltelefon lär uppgraderingen inte vara så stor rent prestandamässigt. För alla som har en äldre modell är dock OnePlus 7 ett mycket bra val.

organic_response