Bästa mobilen för spel

Spel på mobilen är oerhört populärt idag. Vi spelar på tåget, när vi väntar på bussen, på skolraster och dödtid på jobbet. Mobilspelen har utvecklats och förbättrats i takt med mer och mer avancerade smartphones. Dagens smartphones har i stort sett ersatt bärbara spelkonsoler och har numera betydligt bättre skärmar samt mer kraft än de äldre mobilerna. De allra flesta har en smartphone idag och nästan alla, oavsett ålder, spelar någon form av spel på sin mobil.

Viktigt för spel

Majoriteten av de bästa mobilerna för spel är egentligen inte gamingmobiler. De är helt enkelt mycket bra allround mobiler som presterar bra inom alla områden inklusive spel. Vad som avgör om ett spel kommer att fungera bra i en smartphone är exempelvis skärmstorlek, prestanda, nätverk och upplösning. För den som spelar ofta på sin mobil är det bästa valet av smartphone en telefon med stor samt högupplöst skärm med mycket pixlar. En stor skärm ger givetvis bättre spelupplevelse men kan vara opraktisk i andra sammanhang. Processorn och minnet är en viktig del i en smartphone när det gäller spel eftersom de ser till att spelet fungerar smidigt. Skärmens upplösning mäts i pixlar och desto fler och tätare pixlar en skärm har desto bättre upplösning.

Mobiler för spel

Givetvis är inte alla mobiler tillverkade för spel men vissa är utmärkta för spelande. Dessa har bland annat mycket kraft och snabba uppdateringsfrekvenser. Visst är det fantastiskt roligt att spela på mobilen när du är på språng men det finns ingen spelupplevelse som slår att spela exempelvis Playstation 5 när du kommer hem. Det kan hända att du behöver en ny eller en extra handkontroll till din Ps5. Hos Webbhallen kan du hitta en ps5 kontroll till mycket bra pris. Du kan välja en Ps 5 DualSense handkontroll i din favoritfärg: vit, svart, röd, galactic purple, starlight blue eller nova pink. Givetvis kan du även köpa tillbehör såsom en Ps 5 DualSense Charging Station eller Ps 5 Media Remote hos Webbhallen. Webbhallen erbjuder dessutom sina kunder fri frakt samt snabb leverans.

Bästa mobilen för spel

Bland allround mobilerna som klarar det mesta plus spel är Samsung Galaxy S21 Ultra, iPhone 12 Pro samt det billigare alternativet OnePlus 8 Pro. Smartphones som är speciellt tillverkade för gaming släpps inte alltid på den svenska marknaden men trots detta finns det några att köpa hos återförsäljare i Sverige.

Bland de renodlade gamingmobilerna är ASUS Rog Phone 5 en av de bästa tätt följd av Nubia Red Magic 5G och Lenovo Legion Phone Duel.

Bästa gratis spel för mobilen

Det räcker inte med att ha en bra smartphone för spel utan du kommer även att behöva bra spel att spela på mobilen. De bästa gratis spelen för Android toppas som förväntat av Pokémon Go. Detta spel är en långkörare som konstant uppdateras med nya innovationer. Andra toppspel för mobilen är bland annat Fortnite: Battle Royale, Playerunknown’s Battlegrounds, Dr. Mario World och Fire Emblem Heroes.

organic_response