Integritet på mobiltelefonen

För de flesta av oss har mobilen blivit ett helt oundgängligt verktyg som vi alltid har med oss. Vi använder den för att ringa, skicka sms, chatta på Messenger, Whatsapp och andra sociala medier, surfa på internet och få väganvisningar. Någon har sagt att Google vet mer om oss själva än vad vi själva gör. Jag skulle säga att mobiltelefonerna vet mer än Google. De är trots allt med oss i betydligt högre utsträckning, och är dessutom den enhet som vi ofta använder när vi söker på Google. I och med det kanske en del av er läsare kan finna det intressant att få reda på vilken typ av åtgärder ni kan vidta för att kunna använda mobilen utan att precis allt ni gör spåras.

Integritet är värt mycket både för människor och företag, men hur får man det? Ofta är det något man måste bygga upp genom ihärdigt arbete. När det gäller företag gör det enorm skillnad att ha tillgång till likvida medel. Det är där företagsbanken Capcito kommer in i bilden. De erbjuder banktjänster för företag inkluderat företagskrediter, företagslån och factoring. Surfa in på https://www.capcito.com/sv för att läsa mer om vad de kan erbjuda ditt företag.

Orbot

Din internetleverantör, Google och andra aktörer kan relativt enkelt få tillgång till vilka hemsidor du besöker. Orbot är en webbläsare som använder sig av TOR-nätverket för att du ska kunna surfa anonymt på nätet via din Android-mobil.

VPN-tjänster

En VPN fyller en liknande funktion som TOR-nätverket i det att den låter dig surfa anonymt. Det finns ett flertal tjänster att välja bland och många av dem är kompatibla både med Android-, iOS- och Windows-mobiler. Förenklat förklarat kan det uttryckas som att en VPN-tjänst ger dig ett nytt IP-nummer (den specifika adress din internetuppkoppling har) som härstammar någon annanstans i världen. Hur som helst gör det så att din internetleverantör och andra inte kan se vad du gör på internet.

Whatsapp

Whatsapp är förstås en välkänd messenger-app, men vad kanske inte alla känner till är att den krypterar alla dina konversationer. Om du vill känna dig säker på att ingen tredjepart kan få reda på vad du och dina vänner pratar om är den ett utmärkt alternativ. Att ha Whatsapp installerat på mobilen om du är kinesisk medborgare kan få dig satt i fängelse. Bara en sån sak.

Få Google att sluta spåra dig

Google spårar automatiskt din mobil i syfte att ge dig tips om nöjen, restauranger och annat i din närhet. Tjänsten spårar din mobil så ofta som med några få sekunders eller minuters mellanrum beroende på var du befinner dig. Om du har ett Google-konto kan du gå till myactivity.google.com och stänga av spårningen. Där kan du också ta bort all information som tjänsten har sparat om dig hittills.

organic_response