Samsung Galaxy S8

Samsung har under ett antal år varit i framkanten av smartphone-utveckling med sin Galaxy S serie. Årets modell är inte annorlunda, de har lyckats med att endast tillföra nya funktioner och fördelar utan att tappa det som gjorde Galaxy S7 till en så pass lyckad modell, resultatet är Galaxy S8, Samsungs mästerverk.

Fingeravtrycksläsaren har en dålig position

Det är egentligen lika bra att börja med att nämna den största nackdelen med att köpa en Galaxy S8. Om du har små händer så kan placeringen av fingeravtrycksläsaren på mobilens baksida vara ett problem. Läsaren befinner sig nämligen bredvid kameran på baksidan vilket är en allt för hög position för personer med små händer utan att man ska behöva använda två händer för att låsa upp sin mobiltelefon.

Vad du får med Samsung Galaxy S8

Med en elegant och väldigt lång design så är det lätt att förstå varför denna modell kallas för Samsungs mästerverk. Telefonen har en stor skärm med starka färger som gör att det är en ren fröjd att spela de senaste spelen eller njuta av videoklipp på den. För att förse den stora skärmen med kraft så behövs ett kraftfullt batteri, vilket är något som finns i Galaxy S8.

Mobilen erbjuder 64 GB i lagring med plats för microSD-kort upp till 256 GB vilket bör vara mer än tillräckligt för alla dina behov. Du får även 4 GB i RAM och Snapdragon 835 chipset i en mobiltelefon som står emot väder och vind samtidigt som den ser elegant och lyxig ut.

Bixby knapp

Bixby är Samsungs svar på Apples Siri, alltså en hjälpande hand när det gäller allt som du kan behöva hjälp med på din telefon. Detta är något som många tycker var onödigt då det redan finns Google Assistant på Android-enheter. Du kan visserligen välja att avaktivera Bixby, men det finns fortfarande en fysisk Bixby-knapp på mobilens vänstra sida under volymknapparna. Bixby kan användas från allt som att öppna appar till att ändra inställningar på en sekund istället för på tio sekunder.

organic_response