Sony Xperia XZ Premium

Xperia XZ Premium är mobilen som alla Sony-älskare har väntat på. Den starkaste säljpunkten med XZ Premium är 4K skärmen som erbjuder en otrolig tittarupplevelse, detta gör att mobilen passar utmärkt till den som föredrar att konsumera media på mobilen. Utöver skärmen så finns det dock även en hel del andra godsaker som gör att XZ Premium är en av de främsta smartphones under 2017.

Vad du får med Sony Xperia XZ Premium

XZ Premium erbjuder ett kraftfullt 3230 mAh batteri för att kunna hålla igång den 5.46″ stora 4k skärmen. Du behöver med andra ord sällan oroa dig över batteriet under dagens gång då du vanligtvis endast behöver ladda mobilen under kvällen vid normal användning.

På insidan av mobilen så finns Snapdragon 835 chipset och 4 GB RAM vilket är detsamma som många andra toppmodeller av smartphones under 2017. För lagring så får du 64 GB med möjlighet att uppgradera med hjälp av ett MicroSD-kort.

När det gäller kameran så erbjuder kameran på baksidan hela 19 MP medan kameran på framsidan ger dig 13 MP vilket är en hel del. Det är dock inte lika viktigt med megapixlar nu för tiden som det var för ett par år sedan, idag så handlar det mycket mer om chipset och annat som förbättrar bildkvalitet, vilket är något som XZ Premium erbjuder gott om.

En oinspirerad design

Något som är värt att nämna är att designen som används till XZ Premium är oinspirerad och kan uppfattas som grundläggande eller tråkig av många användare. Formen på mobiltelefonen är väldigt rektangulär vilket gör att den kan bli obekväm att hålla i under en längre tid.

Trots att både fram- och baksida på XZ Premium är av glas som ger en stark premium-känsla så är mobilens sidor gjorda i plast vilket tar bort från denna lyxkänsla och istället får mobilen att kännas billig. Om detta är något som du inte bryr dig om eller kan lära dig att acceptera så är Xperia XZ Premium dock helt klart en mobil som är värd att prova på.

organic_response