Vikten av att skydda sin mobil

I dag finns det flera olika mobiltelefoner att välja mellan på marknaden. De har ofta stora skärmar, bakstycken av glas med mera. Det som dock inte är lika vanligt är telefoner som klarar att tappas, som tål att nycklar dras mot skärmen och liknande. I dag har det blivit allt vanligare att man, förutom att köpa telefonen också måste lägga en hel del pengar på att köpa dyra skydd till den. Men hur ser skydden ut, var får man tag i dem och varför är det viktigt att skydda sin telefon?

När telefonen går sönder

En mobiltelefon är man ofta mer eller mindre beroende av i dag. Man kan inte ringa, skicka SMS, spela spel eller gå in på sin bank om det är så att man inte har en telefon. Bara av den anledningen är det av största vikt att man ser till att skydda sin telefon. Det är dessutom dyrt att köpa nya telefoner och andrahandsvärdet sänks enormt av minsta lilla repa. En annan anledning till att skaffa ett skydd till telefonen är att man ofta har bilder och annat i den som man är rädd om. När telefonen går sönder försvinner allt som inte är säkerhetskopierat.

Var finns skydd eller skal?

Det finns flera ställen att få tag i skydd eller skal till sin mobil på. Ofta erbjuder säljaren av telefonen en hel del olika skal att välja mellan. Även i matbutiker eller andra mer välsorterade butiker kan det finnas ett sortiment av skydd och skal. Det kan även löna sig att leta runt online. Hos https://billigamobilskydd.se/samsung-galaxy-j5-sm-j500f-1/ finns skal till Samsung och flera andra telefoner.

Hur ser skydd till mobiltelefoner ut?

Ett skal eller ett skydd till en mobiltelefon kan se ut på flera olika sätt. Vissa skydd sitter bara på skärmen på telefonen. Det kan antingen vara ett tunt glas eller en tunn plastfilm som klistras på telefonens skärm. Det skyddar mot repor och annat. Om skärmen redan är lite repad kan skyddet också dölja reporna något.

Ett skal kan t.ex. täcka hela telefonen med ett bakstycke och sedan ett lock som man fäller fram över telefonens skärm. Det är inte helt ovanligt att fodralet också har fickor för betalkort med mera. Ett skydd kan också vara utformat som en påse som man lägger ner telefonen i. Vilket skydd och skal man väljer är naturligtvis helt individuellt.

Gäller försäkringen?

Beroende på vilken typ av försäkring man har är det inte säkert att den gäller om man till exempel tappar telefonen. Ofta krävs det att man har en drulleförsäkring eller att man köper till en extra försäkring i samband med att telefonen köps. Det kan vara bra att kolla upp.

organic_response