Starta eget företag: din mobil

Planerar du att starta eget företag? Då har du ett spännande äventyr framför dig. Ett viktigt arbetsredskap idag är mobilen. Det finns företagare som nästan har mobilen som kontor.

Smidigt att starta företag

Det är smidigt att starta företag i Sverige. Antingen ansöker du om F-skattsedel eller så börjar du bara jobba. Helt legitimt. Om du ska starta ett företag kan du faktiskt “testa på” att vara företagare, för att se om det bär sig. Tanken på att söka F-skattsedel och behöva deklarera som företagare, hålla koll på bokföringen etc. är just sådana saker som kan stoppa många. Det klokaste sättet att starta ett mindre företag på är genom att bygga upp det steg för steg och låta det bära sig självt. För att både kunna göra avdrag och fakturera som privatperson låter du Frilans Finans sköta skatterna, medan du sköter ditt företag.

Rätt mobil som företagare

Först och främst ska du inte glömma bort att göra avdrag på mobilen och annan utrustning. Du tjänar på att vara företagare på många sätt och att kunna göra avdrag är ett av dem. För vissa företagare räcker det med en vanlig fungerande mobil, that’s all. För andra är mobilen väsentlig för att kunna driva firman, särskilt om du kommer vara ute på resande fot mycket.

Det första du bör tänka över är om du ska ha ett eller två SIM-kort. Vissa företagare har samma mobil i företaget som privat, medan andra har två separata mobiler. Ett tredje alternativ är en mobil med plats för två SIM-kort. I nya mobiler har du då plats för ett vanligt nano-SIM-kort och sedan har du ett eSIM-kort. Då kan du göra allt med din mobil, men räkningar, arbetsliv och fritid hålls separerade. Det är också klokt att koppla in mobilen på bilens ljudsystem med bluetooth, så kan du ta samtal medan du kör bil. Glöm inte heller att köpa mobilskal och skydda mobilen.

organic_response